Зимска служба спремна за прве падавине

Зимска служба спремно дочекује предстојећу зимску сезону, уз довољно механизације и соли за посипање улица, изјавио је данас градоначелник Игор Радојичић, који је у кругу предузећа „Чистоћа“ присуствовао смотри возила и опреме за рад зимске службе.

Према његовим ријечима, „Чистоћа“, као један од извођача зимске службе, за ову сезону је и обновила свој возни парк, како би била што ефикаснија у рашчишћавању улица.

По подацима Одјељења за саобраћај и путеве, град је подијељен на 14 подручја који се чисте током зиме, односно шест градских и осам сеоских. Улице ће рашчишћавати шест предузећа, који су распоређени по појединим рејонима.

Начелник Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић потврдио је да је набављено више од 2.000 тона соли и 16.000 метара кубних абразивног материјала, те да су сви извођачи спремни за рад на терену.

Директор „Чистоће“ Александар Бајић рекао је да то предузеће спремно дочекује предстојећу зимску сезону.

  • Обновили смо возни парк за пет нових машина, који ће да чисте град. Зимска служба је званично почела и већ смо имали неке мање интервенције на терену – казао је Бајић и додао да располажу са 43 возне јединице, те да имају довољне количне соли и абразивног материјала. Он је позвао суграђане да не паркирају своја возила на недозвољена мјеста јер то отежава рад њиховим екипама.

Рад зимске службе службено је почео 15. новембра ове године и трајаће до 15. марта 2019. године. Водич кроз рад зимске службе погледајте овдје.

Нови контејнери

Градоначелник Радојичић се осврнуо и на недавну набавку 230 контјенера, од којих је доста ишло на замјену старих или оштећених.

-Потребно је још неколико стотина на терену, и овај посао ћемо наставити. Посебан проблем представља кабасти отпад који се одлаже на недозвољена мјеста или она за стандардно одвожење, јер сваки такав отпад захтијева посебно ангажовање Чистоће и посебно плаћање – рекао је Радојичић.