„Звјездано небо“ изнад Господске

Изнад Господске улице ускоро би требало засијати „звјездано небо“ које би употпунило новогодишњу атмосферу у граду. Данас је почело постављање овог и других новогодишњих украса на више локација, како би Бањалучани али и сви они које посјете наш град за предстојеће празнике могли да уживају.

-Новина је да смо ове године за Господску улицу набавили нови накит, јер смо прошле године имали много кварова тако да су ти украси због дотрајалости неупотребљиви. План је да кроз ово омиљено шеталиште Бањалучана прво поставимо нове одговарајуће сајле, а потом и ново освјетљење које би требало да одаје утисак звјезданог неба – казао је начелник Одјељења за комуналне послове Петар Билчар.

Према његовим ријечима, украси ће бити постављени и ван центра града, тако да ће за разлику од претходне године када су била украшена три кружна тока – ове године јелке бити постављене на свих седам кружних токова.

Новогодишњи накит красиће и парк „Петар Кочић“, Улицу Краља Петра Првог Карађорђевића, Градски и мост „Венеција“.

-И ове године, централна јелка биће постављена у Господској улици, у близини зграде Градске управе. Такође биће украшени и простори испред Музеја савремене умјетности Републике Српске и Народног позоришта Републике Српске, у сарадњи са агенцијом „Луцидо“ која ће на тим локацијама организовати новогодишњи програм – закључио је Билчар.