Због изградње кружног тока, од суботе обустава саобраћаја у Алеји Светог Саве

Радови на изградњи кружног тока на споју Алеје Светог Саве и Гундулићеве улице биће завршени до краја идуће седмице, што је знатно брже од уговореног рока, потврђено је данас у градском Одјељењу за саобраћај и путеве.

Због завршних радова на изградњи ове рскрснице, од суботе 8. септембра до сриједе 12. септембра, биће у потпуности обустављен саобраћај на градилишту, најављују из надлежног одјељења.

Начелник Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић истиче да ће, током обуставе, саобраћај бити преусмјерен у друге улице. Он апелује на возаче да имају стрпљења током обуставе саобраћаја.

– У заједничком интересу је да се радови на овој кружној раскрсници окончају што је прије могуће како би био убрзан ток саобраћаја. Такође, возачи би у наредним данима посебну пажњу требало да обрате на пјешаке који се крећу овом дионицом, поготово ако знамо да је почела школска година и да се у близини те трасе креће велики број дјеце – истиче начелник Сандић.

Према уговору са извођачем, рок за завршетак радова истиче 25. септембра, али је очекивање да би кружни ток требало да буде у функцији десетак дана раније.

Да би се у овом дијелу града саобраћај одвијао са мање проблема однедавно је и дио Улице владике Платона поред тржног центра „Зенит“ претворен у двосмјерну, а код Цркве Свете Тројице у функцији је нови кружни ток, који је знатано смањио гужве на овој траси.

Вриједност радова на кружној раскрсници Алеје Светог Саве и Гундулићеве улице износи 260.000 КМ. Како је пројектовано, пропусна моћ на раскрсници биће 20.000 возила на дан, што би требало значајно допринијети растерећењу саобраћаја у центру града.

– У оквиру ових радова, на три локације које су у вези са овим кружним током, доћи ће до измјештања аутобуских стајалишта. Тако ће стајалиште код хотела „Крајина“ добити тзв. угибалиште да не би долазило до непотребних застоја у саобраћају. Стајалиште код кафе бара „Марбел“ измјешта се у Алеју Светог Саве, а биће изграђено и још једно једно додатно стајалиште на правцу према дворани Борик – навео је Сандић.