Због великог броја ђака: Дограђује се школа на Петрићевцу

Због све већег броја ученика Основна школа „Милош Црњански“ на Петрићевцу, ће по узору на школу на Старчевици, бити дограђена новим учионицама.

-Због појачаног прилива дјеце, расте притисак на ову школу. Планирана је доградња, по узору на ОШ „Бранко Радичевић“ на Старчевици, која је недавно добила осам нових учионица – казао је начелник Одјељења за комуналне послове Петар Билчар.

Како би што прије ријешио проблем ове пребукиране школе, градске службе већ су покренуле прве активности.

– Иако овај проблем није у нашој директној надлежности, него Министарства просвјете и кулутуре РС, имамо обавезу према становницима овог насеља и желимо да помогнемо у рјешавању овог проблема – каже Билчар.

Како је навео, ових дана је расписана јавна набавка за избор извођача за израду урбанистичко-техничких услова за доградњу школе на Петрићевцу и за израду главног пројекта.

-Израда пројектне документације и прибављање потребних дозвола нам је у плану за ову годину, за шта смо и обезбиједили средства у буџету – додао је Билчар, те изразио увјерење да ће, по обезбјеђењу потребне документације, републичке власти успјети обезбиједити новац за радове.

Истовремено, ради се на припреми још једног великог пројекта – изградњи нове фискултурне сале, која би требало да се нађе поред школе „Бранко Радичевић“. Идентичан пројекат биће реализован и на Лаушу, гдје ће нова сала бити изграђена уз Основну школу „Свети Сава“.