За сјеменске пакете конкурисало више од 550 суграђана

Више од 550 захтјева пристигло је за додјелу субвенција за набавку сјемена, расада повртарских култура, минералног ђубрива и заштитних средстава за повртарску производњу, у оквиру настојања да се, усљед пандемије корона вируса, засије што више слободних пољопривредних површина.

Ово је дио подстицаја за унапређење пољопривредне производње, за шта ће из градског буџета укупно бити издвојено око милион марака. Средства ће бити распоређена путем јавног позива, који је у току.

Дио позива који се односи на набавку сјеменских пакета за повртарску производњу окончан је јуче.

-Након контроле испуњености услова из јавног позива, комисија ће донијети рјешења о уплати новчаних субвенција – казали су из Центра за развој пољопривреде и села.

Како истичу, пољопривредници до 21. маја могу да се пријаве и за друге врсте субвенција, тачније за суфинансирање набавке нове пољопривредне механизације, опреме у анималној производњи, за суфинансирање трошкова анализа, сертификације, декларисања и брендирања за пласман производа у Kрајишкој кући, за суфинансирање старт ап пакета, те за премије за одгој приплодних јуница и за пчелиња друштава.

 

 Фото илустрација

Фото илустрација