Занимљив пројекат Музеја РС: “Истетовирај град”

Музеј Републике Српске објавио је јавни позив свим заинтересованим ликовним и визуелним умјетницима да узму учешће у пројекту “Tatoo The City – Истетовирај град”, са темом културног насљеђа Бањалуке.

Јавни позив се односи на све заинтересоване да до 25. августа доставе идејна рјешења инспирисана културним насљеђем Бање Луке које баштини Музеј РС.

Три најбоља рада која изабере стручни тима кустоса биће награђена и у каснијим фазама пројекта осликана на јавним површинама.

Пројекат “Tatoo The City – Истетовирај град – Музеј Републике Српске у визури јавног простора” има за циљ да на јавним површинама представи културно насљеђе користећи умјетничку технику која ће бити активирана кишом (Rainnjorks), којом се умјетничка дјела осликана на тротоарима појављују када пада киша или када се поквасе водом.

– Будући да пројекат представља одређену врсту тетовирања градских површина он се реализује у сарадњи са “BL Tatoo Piercing Studiom” спајајући културни са савременим умјетничким садржајем и урбаном културом, с циљем промоције културног насљеђа на јавним површинама – навели су из Музеја РС и додали да је осликавање површина планирано у периоду од септембра до октобра.

Овај пројекат је један од подржаних пројеката из области културног и умјетничког стваралаштва од стране Града, у оквиру Стратегије развоја културе на подручју Бање Луке.