Завршене јавне расправе о градском буџету за 2019. годину

У Банском двору у петак увече одржана је завршна расправа о нацрту градског буџета за 2019. годину, који износи 131,6 милиона мараца. Буџет је представила начелница Одјељења за финансије Божана Шљивар која је нагласила да је буџет формиран на реалним основама и да током наредне године неће бити краткорочни задужења. Она је подсјетила да је ове године у капиталне инвестиције уложено рекордних 31 милион КМ, а да је план за сљедећу годину око 18 милиона, са реалним претпоставкама да та цифра буде и већа.

Представници одјељења за саобраћај и путеве те комуналне послове, говорили су о конкретним пројектима инфраструктуре чија реализација нас очекује у наредној години.

Грађани су се интересовали за могућности споровођења одређених пројеката по њиховим насељима и углавном је ријеч о пројектима недостајуће инфраструктуре. Представници хуманитатних организација које окупљају лица са инвалидитетом тражили су повећање средстава за превоз и његу ових особа, док је представник Удpужења породица са четворо и више дјеце предложио бесплатне аутобуске карте за средњошколце и студенте из ове популације.

Занимљиво је да су јавној расправи присуствовали и ученици бањалучке Економске школе, којима је ово био један од наставних практичних задатака.

Иначе, на овој расправи презентован је и нацрт ребаланса буџета Града Бање Луке за текућу годину.