Завршена засједања прве Скупштине грађана Бање Луке: Дефинисали препоруке које ће упутити градским властима

Током фебруара одржано је шест засједања прве Скупштина грађана Бања Луке.

Кроз партиципативни и делиберативни приступ, чланови Скупштине грађана Бања Луке су заједничком дискусијом и преданим радом креирали препоруке које ће бити упућене градској администрацији и Скупштини града Бање Луке, а у вези са областима младих и предузетништва. Препоруке можете погледати ОВДЈЕ.

Наиме, у организацији Градске управе Града Бања Лука и подршку Конгреса локалних и регионалних власти Савјета Еуропе, чланови Скупштине су током шест дана у фебруару имали прилику да чују излагања домаћих експерата, академске заједнице, представника градске администрације, заинтересoваних страна у вези са темом прве Скупштине грађана Бања Луке. Излагања су имала за циљ да пруже члановима Скупштине грађана Бање Луке све релевантне информације које су им олакшале да кроз делиберативни процес дефинишу заједничке препоруке чијом имплементацијом ће се створити повољније окружење за развој предузетништва код младих особа.

Протеклог завршног викенда био је организован и разговор са заинтересованим одборницима у Скупштини Града, а са члановима Скупштине грађана разговарала је и савјетница градоначелника Милада Шукало.