Драгочај: На прољеће изградња новог моста

Изградња новог моста у Драгочају, који би требало да спријечи честа изливања рјечице Драгочајке, требало би да почне на прољеће, након што је ових дана, из другог покушаја, успјешно окончан тендер за његову изградњу.

На другом, поновљеном тендеру, најповољнију понуду дала је прњаворска компанија „Градип“, а за мост ће из градског буџета бити издвојено 218.790 КМ.

Према пројекту, нови мост биће дужине 13 и ширине девет метара. Имаће двије саобраћајне траке по три метра, те двије пјешачке стазе од по метар и по ширине.

Изградњом новог моста у центру Драгочаја требало би да буде смањен ризик од излијевања Драгочајке која је због смањеног профила, честим изливањем из корита у зони постојећег моста, задавала муке локалном становништву протеклих година.

По изградњи новог моста, биће потребно урадити и приступне саобраћајнице и уредити корито Драгочајке.

У овом насељу, прошле године, у функцију је пуштен нови мост преко рјечице Драгочајке у засеоку Градина, за што је из градског буџета издвојено 50.000 КМ.

Изградња новог моста у Драгочају је првобитно била планирана још прошлог љета, али је тај посао пролонгиран због неуспјешних процедура јавних набавки.

 

 Фото: архива

Фото: архива