До Дана града, нови кружни ток код “Мљекаре”

Нова монтажна кружна раскрсница на Малти, у близини некадашње “Мљекаре”, биће инсталирана до краја идућег мјесеца, најављено је из Одјељења за саобраћај и путеве.

На овој локацији, односно укрштању прометних улица Младена Стојановића и Триве Амелице, биће уграђена монтажна раскрсница. Ових дана изабран је и извођач радова, а вриједност набавке износи 37.000 КМ.

Према пројекту, нови кружни ток имаће једну саобраћајну траку.

– На овој локацији ће најприје бити уграђен нови асфалтни слој јер је постојећи оштећен и појавили су се колотрази, а затим ћемо ићи у постављање монтажне раскрнице – истиче Славиша Сандић, начелник Ођељења за саобраћај и путеве.

Ова раскрсница би требало да буде у функцији до краја априла.

Слична, монтажна раскрсница градиће се ускоро и у Обилићеву на укрштању Источног транзита са Крфском улицом. Ово укрштање ће у будућности бити од великог значаја пошто се у овом дијелу града очекује знатно повећање промета, по скорој изградњи недостајућег дијела Источног транзита и Зеленог моста.

– За разлику од оне код “Мљекаре”, ова раскрсница имаће двије саобраћајне траке. У оквиру раскрнице ће се посебна пажња обратити и на уклапање бициклистичких трака и пјешачких стаза- рекао је Сандић.

У оквиру напора за растерећење саобраћаја, ових дана ће бити расписана и јавна набавка за изградњу кружне раскрснице на укрштању Солунске и Козарске улице.

 Фото: архива

Фото: архива