Доставите примједбе и сугестије на четири планска документа

Одјељење за просторно уређење објављује јавни позив за достављање приејдлога и сугестија за сљедеће регулационе планове:

Одлука о измјени дијела Регулационог плана дијела централног подручја града Бање Луке

Измјеном плана ће бити обухваћен простор који се налази између улица Николе Тесле, Милана Тепића, Видовданске, Трга Српских јунака, Краља Петра I Карађорђевића, Српске улице, Васе Пелагића, Бана др Т. Лазаревића, Трга Српских владара и Грчке улице, у укупној површини од 7,10 ха и графички је приказан на карти која ће бити изложена у просторијама Градске управе и у просторијама мјесних заједница Центар 1 и Центар 2, петнаест дана од дана објављивања.

Одлука о измјени дијела Регулационог плана „Паприковац-Петрићевац“ – секције Ц, Е, Ф, Г и Х у Бањој Луци 

Измјеном плана ће бити обухваћен простор између Улице Ранка Шипке, Романијске улице и комплекса Универзитетског клиничког центра Бања Лука, у укупној површини од 9,91 ха и графички је приказан на карти која ће бити изложена у просторијама Градске управе и у просторијама Мјесне заједнице Паприковац, петнаест дана од дана објављивања.

 Центар

Центар

 Паприковац-Петрићевац

Паприковац-Петрићевац

Одлука о ревизији Регулационог плана Српске топлице 1

Ревизијом плана ће бити обухваћен простор који је обухваћен важећим планом, а граничи са постојећом саобраћајницом – Улицом Од Змијања Рајка, дуж десне обале Врбаса на сјеверозападној страни, некадашњим излетиштем и извиђачким домом на простору званом „Бриони“, на сјевероисточној страни и шумом црног бора на Јајачким странама у подручју некадашње махале Илиџа на југу, изузев простора у површини од 2,88 ха који је дефинисан Регулационим планом за уређење обала Врбаса. У поступку ревизије биће израђен и донесен ревидован план као нови регулациони план у површини 8,00 ха, који је приказан на карти која ће бити изложена у просторијама Градске управе и у просторијама Мјесне заједнице Српске Топлице, петнаест дана од дана објављивања.

 Одлука о измјени дијела Регулационог плана за простор између пута Бања Лука-Градишка и Улице деспота Стефана Лазаревића у Бањој Луци

Измјеном плана ће бити обухваћен простор уз Улицу деспота Стефана Лазаревића, у укупној површини од 2,41 ха и графички је приказан на карти која ће бити изложена у просторијама Градске управе и у просторијама Мјесне заједнице Лазарево 2, петнаест дана од дана објављивања. Обухвати свих планова објављени су и на овој интернет страници.

Надлежно одјељење позива сва заинтересована лица, власнике некретнина, кориснике простора и учеснике у његовој изградњи и уређивању да доставе своје приејдлоге и сугестије за одређена планска рјешења на земљишту или објектима, односно објекту у њиховом власништву.

Приједлози и сугестије могу се доставити Градској управи Града Бање Луке – Одјељењу за просторно уређење, у форми дописа, до  11. марта 2020. године.

 Топлице

Топлице

 Деспота Стефана Лазаревића

Деспота Стефана Лазаревића