Донација „Делте“: Отвара се дограђени вртић у Обилићеву

Од 1. априла, дограђени вртић „Бубамара“ у насељу Обилићево отвориће своја врата за нових 18 малишана.

Начелник Одјељења за комуналне послове Петар Билчар каже да су радови на проширењу овог вртића готови и да се тренутно ради на техничком пријему објекта, послије чега ће он бити и званично пуштен у функцију.

Он је подсјетио да је доградњу овог вртића финансирала компанија „Делта“, у оквиру концепта друштвено одговорног пословања.

У Центру за предшколско васпитање и образовање истичу да су већ почеле припреме за пријем нових малишана, који ће у новим просторијама бити смјештени већ од 1. априла.

-Радујемо се што ускоро можемо да примимо још једну јасличку групу у овај вртић- истиче директорица Центра Јелена Куртиновић.

Овим је и Центар за предшколско васпитање и образовање повећао свој капацитет за нова мјеста и сада их укупно има 2.220. Сам вртић „Бубамара“ у Обилићеву до сада је могао да прими 144 дјеце, а сада је тај број повећан на 162.

-Овај простор је намијењен за малишане у узрасту од једне до три године, који ће имати одличне услове у дограђеном дијелу вртића. Важно је нагласити и да су сада задовољене потребе наших корисника у насељу Обилићево – рекла је Куртиновићева.

Према подацима Центра, тренутно су највеће потребе за смјештај малишана у вртиће на Старчевици. По плановима градских власти, овај проблем ће бити донекле ријешен изградњом новог вртића у Ули­ци Прве кра­ји­шке бри­га­де на­ро­дне од­бра­не, у простору који је донедавно ко­рис­ти­ла Град­ска ра­звој­на аген­ци­ја.

Нажалост, неуспјешни поступци јавних набавки одгодили су почетак реконструкције овог простора за потребе новог вртића. Недавно, по други пут је поништен тендер за избор извођача за реконструкцију, због чега ће ускоро бити расписана нова набавка.

-Потребе за смјештај малишана у градским вртића су значајне, а тренутно, поред Старчевице, имамо доста захтјева за нова мјеста и у Лазареву и Куљанима – каже она.

С друге стране, начелник Одјељења за комуналне послове Петар Билчар најављује да ће ове године, у складу са потребама мјештана, бити покренута изградња новог вртића у Лазареву.

-Техничка документација је спремна и наредних дана биће расписана јавна набавка за избор извођача радова. Кад овај поступак буде окончан, услиједиће радови на изградњи новог вртића у Лазареву – казао је Билчар.