Документарна представа „Седам“ у Јеврејском културном центру

У Јеврејском културном центру, 2. јуна, у 19 часова, биће одржана представа „Седам“, у оквиру активности Одбора за међурелигијску сарадњу Бања Лука при Међурелигијском вијећу БиХ. Улаз је слободан.

Документарна представа „Седам“, која доноси седам истинитих прича жена из различитих дијелова свијета о њиховој борби за основна људска права, од 2009. до данас изведена је у 23 земље, видјело ју је више од 25.000 људи, а преведена је на 20 језика. Од децембра 2016. изводи се и у Босни и Херцеговини.

Представу „Седам“, чији је главни циљ да покаже да се против насиља може борити и изборити, у БиХ је као пројекат покренуло Међурелигијско вијеће у БиХ (МРВ) – Мрежа вјерница, и за сада је једини у свијету иза којег стоје вјерске заједнице.

Подсјећамо да је Одбор за међурелигијску сарадњу Бања Лука при Међурелигијском вијећу БиХ координатор  у оквиру провођења  пројекта ПРО-Будућност (повјерење, разумијевање и одговорност за будућност) који  проводи Catolic Relief Service (CRS), а финансира USAID. У пројекат је укључено 70 општина и градова у БиХ, а Бања Лука се прикључила крајем 2017. године.