Добра сарадња Града и школа: У плану доградња Техничке школе

У бањалучким основним и средњим школама данас се традиционално обиљежава Свети Сава, школска слава.

Честитајући школску славу, градоначелник Игор Радојичић, који је присуствовао свечаној академији у Гимназији је истакао да је ова година још и специфична по томе јер се обиљежава 800 година аутокефалности Српске православне цркве, што се такође везује са личношћу Светог Саве.

Како је нагласио, Град са бањалучким школама има изванредну сарадњу.

-Иако за основно школство нисмо директно надлежни, прошле године смо настојали да побољшамо услове у низу бањалучких школа. Радили смо веће или мање захвате на 19 школских објеката. И ове године планирамо наставак тих активности – нагласио је Радојичић.

Највећи посао који слиједи када је ријеч о средњим школама, према његовим ријечима, јесте доградња Техничке школе гдје би трајно требало да се смјести Грађевинска школа.

-Тренутно смо у фази израде пројекта, након чега ћемо знати износ средстава и потребно вријеме да се тај посао изведе – рекао је Радојичић.

Град за ову годину планира и изградњу новог вртића у Лазареву и реконструкција бар једног. За програм енергетске ефикасности, кандидовани су један вртић и три основне школе, док ће из градског буџета бити издвојена средства за мање или веће радове на више школских објеката.

 

Свечаној академији у Гимназији Бања Лука присуствовале су и предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић, министар просвјете и културе РС Наталија Тривић, те друге личности из јавног живота Републике и града, као и бројни ученици и професори те школе.