Девет милиона КМ за комуналну потрошњу

Више од девет милиона КМ намијењено је за комуналну потрошњу у 2019. годину, потврдио је начелник Одјељења за комуналне послове Петар Билчар. Овакав приједлог наћи ће се на наредном скупштинском засједању 26. децембра.

Од планираних девет милиона КМ, за одржавање јавне хигијене у граду биће издвојено више од 3,2 милиона КМ. То су  послови на чишћењу и одвозу отпада са јавних површина и привремених дивљих депонија, прање саобраћајница, чишћење и одржавање објеката за одводњу, рад хигијеничарске службе која збрињава напуштене, страдале и угинуле животиње и остале послови јавне хигијене.

Један од значајнијих издатака је и трошак за електричну енергију и одржавање јавне расвјете, за шта Град издваја годишње близу 2,2 милиона КМ.

Начелник Билчар истиче да је изградњом и реконструкцијом расвјете број свјетиљки  значајно повећан, али је утрошак електричне енергије за јавну расвјету мањи, што је показатељ очекиваних позитивних ефеката на уштеди трошкова по овом основу.

Значајна ставка у овом програму је одржавање зелених површина за шта ће наредне године бити издвојено 1,7 милиона КМ.

-Зеленило ће и даље бити у врху наших приоритета. Поред одржавања, наставићемо засаду нових стабала и формирање дрвореда по насељима- каже он.

И наредне године обезбјеђена су средства за мјерење аерозагађења, набавку и одржавање комуналне опреме, трим стаза, рада хигијеничарске службе и другог.

-Сви ови послови су у директној вези са висином обезбјеђених средстава у буџету. У садашњој ситуацији, анализа сваке ставке ће бити неопходна у циљу што бољег искориштавања постојећег нивоа средстава –закључио је Билчар.

 Зеленило и даље у врху приоритета

Зеленило и даље у врху приоритета