Два милиона КМ за нови пут од „Жутих зграда“ до Мотика

За реконструкцију и проширење 1,2 километара пута од Петрићевца према Мотикама поново је покренута јавна набавка за избор извођача радова, након што је поништен први тендер, потврђено је у Одјељењу за саобраћај и путеве.

Према новом тендеру, који је расписан у петак, за изградњу модерне саобраћајнице за Мотике из градске касе ће бити утрошено два милиона КМ, умјесто првобитно планираних 1,65 милиона КМ.

Реализација овог пројекта је један од пет градских приоритета из области инфраструктуре, а почетак радова касни због претходно поништеног тендера на којем су заинтерсоване компаније поднијеле понуде које су биле знатано више од процијењене вриједности.

-Нажалост, поништење претходног тендера одгодило је реализацију овог пројекта, који нам је и даље један од врхунских приоритета – истичу у Одјељењу за саобраћај и путеве и додају да је, прерасподјелом средства унутар градског буџета, предвиђени износ за пројекат повећан на два милиона КМ.

Према плановима ресорног одјељења, до краја године би требао бити потписан уговор са извођачем радова како би резервисали средства, те одмах са почетком грађевинске сезоне кренули радови.

-Изградња нове саобраћајнице у дијелу Улице краља Александра I Карађорђевића само је прва фаза овог пројекта и почетак дуготрајног посла за чији комплетан завршетак треба око осам милиона КМ. За сада, идемо са изградњом саобраћајнице у дужини од 1,2 километра чији ће почетак бити од такозваних „Жутих зграда“ на Петрићевцу према Мотикама. Саобраћајница ће бити ширине шест метара, са обостраним тротоарима ширине 1,5 метар, фекалном и оборинском канализацијом и јавном расвјетом – прецизирали су у надлежном одјељењу и додали да ће Мотике, као једно од брзорастућих приградских насеља, изградњом нове саобраћајнице бити знатно боље саобраћајно повезанo са остатком града.

Упоредо са провођењем тендерских процедура, биће покренуто рјешавање имовинско-правних односа, за шта ће бити обезбијеђена додатна средства и за шта ће, како истичу у ресорном одјељењу, бити потребно разумијевање самих мјештана Петрићевца и Мотика.