Дан Републике: Станивуковић присуствовао светој литургији

Градончелник Бање Луке Драшко Станивуковић, присуствовао је данас cветој архијерејској литургији у Храму Христа Спаситеља у Бањој Луци. Службу је, поводом 29. рођендана Републике Српске, служио епископ бањалучки Јефрем, а након тога је изломљен славски колач.

У присуству вјерника колач су изломили епископ бањалучки Јефрем, предсједница Републике Српске, Жељка Цвијановић и градоначелник Бање Луке, Драшко Станивуковић.

Градоначелник Бање Луке још једном је честитао 9. јануар – Дан Републике Српске.

-Након литургије, најупечатљивије су ми биле ријечи епископа бањалучког Јефрема који је рекао: „Што је цвијет у башти разноликији, то је башта љепша“. Тако је и наша Република Српска мјесто у коме живи наш народ и мјесто за све друге народе који је воле. Свако друго оспоравање никоме није на част. Ми овај дан славимо не да бисмо се некоме инатили, већ славимо зато што је волимо. Свима онима који воле Републику Српску и који желе да је вјечна и поносна, срећна крсна слава Свети Стефан и 29. рођендан Републике Српске – рекао је градоначелник.

Градоначелник ће данас, заједно да представницима бораца и делегцијом Града, вијенце положити на споменик палим борцима Војске Републике Српске на гробљу „Свети Пантелија“, на Тргу палих бораца НОР-а и на споменику 12 бањалучких беба.