„Грађанску патролу“ преузело 6.400 грађана

Више од 6.400 наших суграђана, преузело је мобилну апликацију „Грађанска патрола“, намијењену за пријаву комуналних проблема, од њеног покретања у априлу 2018. године до данас.

Према подацима софтверске компаније DVC solutions, која је Граду донирала апликацију, од покретања „Грађанске патроле“ до данас, забиљежено је 10.000 пријава грађана, који се углавном односе на разне комуналне проблеме и на које надлежне градске службе настоје да реагују у што краћем року.

Према подацима са ове апликације, у протекле нешто мање од двије године – грађани су у највећој мјери пријављивали непрописно одлагање отпада, непрописно паркирање, оштећења на путевима и на комуналној опреми, неисправну јавну расвјету, те указивали на оштећења или потребу за уређењем јавног зеленила.

И током протеклих десетак дана, путем „Грађанске патроле“, суграђани су у највећој мјери пријављивали кварове на јавној расвјети односно покварене свјетиљке, између осталог у улицама Ђуре Јакшића, Алексе Шантића, Браће Југовића и у Карађорђевој улици.

Непрописно одлагање отпада пријављено је у Тихомира Тихе Дамјановића, чији су станари пријавили нагомилан отпад поред контејнера који су полупразни.

Пријављено је и оштећење дјечијег игралишта у Улици Марка Краљевића у насељу Обилићево.

Иако је ово игралиште санирано прије два мјесеца, након само пар дана опет се нашло на мети несавјесних појединаца који су оштетили љуљашке.

-Игралиште ће опет бити санирано у наредном периоду, а тренутно је на љуљашке стављена трака упозорења јер су изваљене из темеља и представљају опасност за кориснике игралишта – кажу у одјељењу.

Пријављено је и више непокошених парцела, за које је утврђено да су у приватном власништу на којим Град нема ингеренције због чега су из надлежног одјељења позвали све власнике приватних парцела, које су неуређене, да покосе траву и искрче шибље.

 Најчешће пријаве непрописног одлагања отпада (Фото: Грађанска патрола)

Најчешће пријаве непрописног одлагања отпада (Фото: Грађанска патрола)