„Грађанска патрола“ јавља…

Градоначелник Бање Луке Игор Радојичић и директор компаније DVC solutions, Бојан Вуковић, потписали су 16. јануара у Градској управи уговор о донацији информатичке апликације под називом „Грађанска патрола“. Ова апликација ће бити кориштена са циљем подизања ефикасности комуникације између грађана и градских служби.

Градоначелник Радојичић је рекао да је апликација домаћи производ који ће први пут бити кориштен у Бањој Луци.

– Модерна су времена и тенденција локалних самоуправа је увођење модерних система комуницирања путем уређаја који су грађанима доступни. Ова услуга ће омогућити да грађани путем својих мобилних телефона на лицу мјеста, било гдје у граду, усликају одређени проблем на који наиђу и да о томе, путем апликације, обавијесте надлежну градску службу која ће даље предузимати потребне кораке – образложио је Радојичић и напоменуо да би мобилна апликација требало да стартује 1. марта ове године.

Директор фирме DVC solutions, Бојан Вуковић, нагласио је да ће апликација „Грађанска патрола“ бити доступна путем постојећих платформи Play store i App store, потпуно бесплатно. Он је изразио увјерење да ће апликација допринијети бољој и ефикаснијој комуникацији грађана са градским службама.

– Фирма је уложила око 60.000 евра у развој ове апликације, а ради се о двије апликације и комплексном позадинском рјешењу за обраду и админстрацију података – закључио је Вуковић.