Грађанска патрола: Уклоњен отпад са више локација

Непрописно одлагање отпада и стварање „дивљих депонија“, биле су најчешће пријаве суграђана стигле путем „Грађанске патроле“ током прошле седмице.

По налогу Комуналне полиције, екипе „Чистоће“ одвезле су отпад са пријављених локација из улица: Војводе Пере Креце, Патријарха Арсенија Чарнојевића, Гаврила Принципа, Бановић Страхиње и Драгана Бубића, те очистиле контејнерско мјесто у Др Војислава Ђеде Кецмановића. Такође, издати су налози за уклањањем отпада из Улице Косте Јарића и депоније из Булевара Степе Степановића код Студентског дома.

По пријави суграђана да је у Улици Књаза Милоша 10ц, неисправан контејнер за смеће, из надлежног Одјељења за комуналне послове истичу да је дат налог „Чистоћи“ за замјену контејнера. Такође, по налогу одјељења – у Улици Николе Пашића враћен је контејнер на првобитну локацију.

Налози су издати и за поправку квара на свјетиљкама јавне расвјете на раскрсници улица Милоша Обилића и Цара Лазара и у паркићу код „Кастела“.

Пријављено је више непрописних паркирања возила и блокирања возилом улаза у приватне гараже и у вези с тим из Комуналне полиције обавјештавају суграђане да је такве случајеве најбоље пријавити на телефонски број дежурне службе тог одјељења како би се могло што прије реаговати.

Такође комунални полицајци прекршајни налог за непрописно паркирање једино могу да издају на основу фотографије коју они забиљеже, а свака пријава суграђана је основа за даље поступање. Истичу да дежурна служба, чији је број телефона: 051/306-464, прима пријаве 24 часа.

 Недавно набављени нови контејнери за замјену старих и дотрајалих

Недавно набављени нови контејнери за замјену старих и дотрајалих