„Грађанска патрола“: Пријављена крађа справа са дјечијег игралишта

Путем апликације „Грађанска патрола“, суграђани су, у протекле двије седмице, у највећој мјери пријављивали кварове на јавној расвјети и оштећења на дјечијим игралиштима. Из Одјељења за комуналне послове наглашавају да је пријављено доста кварова, али и да је већина у међувремену ријешена или су издати налози да се кварови отклоне.

  • На неколико локација у центру града већ су замијењене свјетиљке, а кварови су пријављени и у улицама: Десанке Максимовић, Гаврила Принципа, Стевана булајића, Степе Степановића, Лазаричкој, Вождовачкој, Новака Пивашевића и Битољској – истичу из ресорног одјељења.

Велики проблем, како истичу, представља и неодговорно понашање појединаца који уништавају опрему на дјечијим игралиштима.

  • Највише оштећења грађани су пријавили на игралишту у Улици Марка Краљевића у Обилићеву гдје су на игралишту поломљене све клацкалице и љуљашке, а гуме за љуљање откинуте. На игралишту у Улици Мајке Кнежопољке оштећен је тобоган, а на игралишту у Улици Стевана Булајића, украден је дио справа – наводе из надлежног одјељења.

Град Бања Лука и овом приликом моли суграђане да чувају комуналну опрему која је заједничко добро, а да све кварове и неправилности могу пријавити путем апликације „Грађанска патрола“ или директно Одјељењу за комуналне послове.