„Грађанска патрола“ покренула многе активности

Наши суграђани су у протеклих десетак дана, путем апликације „Грађанска патрола“, највише пријављивали комуналне проблеме. Према подацима градских служби, највећи број пријава односио се на кварове на јавној расвјети, уништене справе на дјечијем игралишту, дивље депоније и непрописно паркирање.

Путем ове апликације, пријављено је, између осталог, и оштећење стуба јавне расвјете у Булевару Петра Бојовића, а надлежно Одјељење за комуналне послове је издало налог да се овај квар санира. Грађани су, такође, пријавили и да не ради дио јавне расвјете у Ади.

На дјечијем игралишту у Алеји Светог Саве пријављено је да је оштећена клацкалица. Обвај реквизит, као и порушени стубићи у Улици Милана Ракића, биће поправљени по окончану текуће јавне набавке за најповољнијег извођача санације комуналне опреме.

Суво стабло брезе које представља опасност за грађане и аутомобиле, пријавили су грађани из Улице Ђуре Ђаковића, те је, по овој пријави, издат налог за сјечу. Становници Росуља упозорили су на и сасушено гране дрвећа у дијелу дрвореда у Улици краља Петра II, које може представљати опасност за пролазнике. Према објашњењу из надлежног одјељења, дотрајло дрвеће биће орезано и проблем отклоњен по престанку вегетације.

Расуто смеће по јавној површини пријављено је у Лоркиној, Вилсоновој, Косовке дјевојке, Мајке Југовића и Улици Мише Ступара. У свим случајевима издат је налог „Чистоћи“ да се отпад прикупи на адекватан начин.

Непрописно паркирање пријављено је на више локација, а кажњени су возачи који су непрописно паркриали у улицама Васе Пелагића и Федерика Гарсије Лорке. Такође, грађани су у више наврата Комуналној полицији пријавили непрописно плакатирање, а плакати су уклоњени у улицама Мајке Југовића и Вилсоновој.

 

 

 

 Фото: Грађанска патрола

Фото: Грађанска патрола