„Грађанска патрола“: највише пријава за непрописно одлагање отпада

Путем апликације „Грађанска патрола“, у протекле двије седмице, грађани су највише пријављивали непрописно одлагање отпада и запуштене и неуређене површине обрасле травом и шибљем. Непокошену траву, грађани су пријавили на Кастелу и Трешњику, а запуштене парцеле у улицама Косте Јарића, Јована Бијелића и Радована Вулина.

  • Издати су налози за кошење траве, а парцеле ће бити уређене уколико су у власништву Града – кажу у Одјељењу за комуналне послове.

Уколико су парцеле у приватном власништву, преко надлежних контролних органа власницима ће бити наложено да их уреде. Пријављена су и оштећења на дјечијим игралиштима која ће у најкраћем року бити санирана, а из надлежног одјељења подсјећају да је, у посљедњих неколико дана, санирана штета на више дјечијих игралишта коју су, углавном, изазвали несавјесни појединци.

Непрописно одлагање отпада грађани су пријавили у улицама Степе Степановића, Лоркиној, Бранка Поповића и Вождовачкој, док је оштећење клупа пријављено у Јевресјкој улици. Одјељње за комуналне послове је издало налог да се ови недостаци отклоне.

 Фото: Грађанска патрола

Фото: Грађанска патрола