Грађанска патрола: Највише пријава из комуналне области

Током прошле седмице, Бањалучани су путем апликације „Грађанска патрола“, највише пријављивали случајеве из комуналне области, углавном у вези са одлагањем кућног отпада и постављањем контејнера, оштећењем справа на дјечијим игралиштима, кошењем траве и друго.

На основу пријава суграђана, надлежне службе су, по налогу Комуналне полиције, прошле седмице очистиле неколико контејнерских мјеста у улицама Косте Јарића, Милана Бранковића и Косовске дјевојке гдје су грађани непрописно одлагали отпад.

Истовремено, у више случајева грађани су пријављивали проблеме у вези са недовољним бројем контејнера или са одређивањем мјеста за њихово постављaње. Предузећу „Чистоћа“ већ је дат налог да у Улици Слободана Кустурића промјени локацију за контејнерско мјесто.

Такође, више пријава односило се на кошење јавних површина. Одјељење за комуналне послове издало је налог да се покосе површине у Моравској улици, игралиште у Улици Милана Бранковића, јавна површина у насељу Ада и друге.

Што се тиче комуналне опреме, грађани су пријавили да су оштећене поједине справе на дјечијим игралиштима у Алеји Светог Саве, Милоша Обилића и Марка Краљевића. Ова оштећења ће, према објашњењу надлежних из Одјељења за комуналне послове, бити отклоњена након избора извођача радова за поправку игралишта.

По пријави грађана, предузеће „Водовод“ обавјештено је да недостаје поклопац шахта у Улици Јована Дучића код броја 26 и наложено је да се постави нови.