Град почиње нови програм стамбеног збрињавања борачких категорија

Додјелом бесповратних средстава, Град Бања Лука планира да у наредној години започне нови програм стамбеног збрињавања породица погинулих бораца и ратних војних инвалида од прве до четврте категорије.

Начелник Одјељења за борачко-инвалидску заштиту Драгомир Кесеровић каже да постоје двије листе за рјешавање, једна Града, на којој се налази око 160 породица и друга Владе РС на којој је евидентирано 300 породица.

-Евидентирано је укупно 568 породица из ових категорија на подручју града за стамбено збрињавање, које се налазе на листама Града и Владе РС – истакао је начелник Кесеровић.

Он каже да ће се збрињавање ових породица вршити на два начина, и то кроз додјелу бесповратних средстава и станова, а да ће средства обезбјеђивати Влада РС и Град Бања Лука.

Од укупног броја захтјева за стамбено збрињавање, 281 породицу потребно је збринути додјелом бесповратних средстава, док би за 287 требало обезбједити станове, за шта би укупно било потребно нешто више од 17 милиона марака.

-Град на својим листама има регистроване 182 породице које ћемо рјешавати  додјелом бесповратних средстава и већ наредне године у буџету планираћемо дио средстава за те намјене – истиче начелник Кесеровић.

Он напомиње да је на листама града и 85 породица са листа за стамбено збрињавање из 2009. године, а за које је потребно обезбједити станове.

-Морамо видјети начин на који ћемо ријешити и ове породице, јер Град у овом тренутку није у могућности да самостално обезбиједи њихово рјешавање и о томе разговарамо са Владом РС- рекао је он.

 Тзв. борачке зграде у Ади (Фото архива)

Тзв. борачке зграде у Ади (Фото архива)