Град помаже санацију лифтова

У двије стамбене зграде у Борику започела је санација лифтова које заједнички финансирају Град Бања Лука и заједнице етажних власника, док би радови у још једној згради у овом насељу требало да почну у фебруару.

Како су потврдили у надлежном Одјељењу за комуналне послове, у току су радови на санацији лифтова у улицама Мајке Кнежопољке број 5 и Београдској број 1. Вриједност радова износи 31.122 КМ, од чега дио у износу од 11.670 КМ финансирају заједнице етажних власника а преостали износ од 19.452 КМ Град.

 

-У фебруару се очекује почетак радова на санацији лифта у згради у Улици Живојина Мишића бр. 47, вриједности 25.102 КМ. ЗЕВ сноси трошкове у износу од 8.534 КМ, а Град 16.568 КМ – навели су у ресорном одјељењу.

Радове изводи предузеће „Три бест“ д.о.о. из Бање Луке.

Иначе, све три заједнице етажних власника изабране су за овај вид подршке путем јавног позива, и њихово учешће у суфинансирању санације лифтова креће се од 34 до 38 одсто.

У оквиру овог пројекта, намјера Града јесте да се помогне грађанима у финансирању инвестиционог одржавања зграда, чиме се спречава или отклања опасност по живот и здравље људи и обезбјеђује сигурност корисника зграде и околине, те обезбјеђује функционалност и безбједност лифтова.

Градска управа планирала је и у овогодишњем буџету средства за суфинансирање санације лифтова, и то у износу од 40.000 КМ.