Град плаћа чланарине у спортским клубовима

Град Бања Лука ће и ове године суфинансирати спортске активности малишана у спортским клубовима, тачније у њих 40. У оквиру пројекта „Спорт доступан дјеци“, предвиђено је суфинансирање чланарине спортским организацијама, а за ове потребе из градског буџета ће бити издвојено 77.000 КМ.

– Јавни позив је био је отворен од 19. до 29. марта 2019. године, путем којег су се пријавиле 43 спортске организације, од којих је 40 испунило услове јавног позива. Право учешћа су имале само класификоване спортске организације у спортовима прве и друге категорије у складу са правилником о категоризацији спортова Града Бање Луке – рекао је начелник Одјељења за образовање, здравство, омладину и спорт Драган Бањац.

Он додаје да ће овај пројекат бити реализован у наредних осам мјесеци, а изабране спортске организације (клубови) потписаће са Градом уговор о спровођењу пројекта „Спорт доступан дјeци“, којим ће се дефинисати број и укупан износ суфинансираних чланарина, период реализације пројекта, права и обавезе корисника суфинансираних чланарина, извјештај и контрола реализације пројекта.

Распоред чланарина по клубовима можете погледати ОВДЈЕ.