Град Бања Лука ће помоћи породици Радановић

Град Бања Лука ће помоћи породици Радановић чија је кућа страдала у синоћњем невремену, када се на њихову кућу обрушио кров са сусједне стамбене зграде у изградњи.

Градоначелник Драшко Станивуковић, који је данас појсетио породицу Радановић, прецизирао је да ће Град обезбиједити алтернативни смјештај за Радановиће све док за тим буде било потребе. Такође, како је рекао, Град ће сносити трошкове вјештачења, те обезбиједити поправку инсталација, најлон за прекривање крова и процјену штете.

– Овдје се могла догодити трагедија, а срећа у несрећи је што нема људских жртава и што је породица на броју. Штета је велика и моја дужност као градоначелника је да изађем на терен са надлежним службама. Када видите ове призоре, човјек само може да наслути шта је могло да се деси. На терену су наши инспектори и ватрогасци и утврђују чињенице које су важне, а потребно је и да полиција изврши увиђај. Такође, тражили смо присуство представника тужилаштва како би се утврдила одговорност за овај случај, а породици би требало да буде надокнађена штета у сваком смислу – поручио је Станивуковић.

Власник куће у Улици Новака Пивашевића 32, Никола Радановић, описао је драматичне тренутке када се на његову кућу срушио кров са сусједног објекта.

– У моменту непогоде били смо у кући, цијела породица – супруга, двоје дјеце и ја. Преживјели смо велики страх, а када сам изашао видио сам да је штета огромна. Укућани су претрпјели велики стрес, а поједини су завршили и у хитној помоћи. Захваљујем Градској управи и градоначелнику који су одмах реаговали и помогли, те позивам све надлежне институције да утврде штету и да је што прије санирамо – рекао је Радановић.

Градоначелник Драшко Станивуковић, казао је да је олујни вјетар у Бањој Луци синоћ нанио значајну штету, јер је велики број стабала изваљен или преломљен, а уништено је и много саобраћајних знакова. Он је додао да су дежурне службе на терену и да отклањају причињену штету.