Градоначелник разговарао са студентском делегацијом Југоисточне Европе

Градоначелник Игор Радојичић примио је данас представнике студентских организација, који чине групу организација Југоисточне Европе у Европској студентској унији.

Студенти су истакли да су у нашем граду на припремама пред генерални састанак Европске студентске уније. Уз намјеру да упознају град на Врбасу, истакли су да дијеле заједничке проблеме и траже заједничка рјешења.

Градоначелник Радојичић пожелио им је добродошлицу у Бању Луку, те угодан боравак.

Током сусрета у Градској управи, он је казао да је Бања Лука град зеленила, младих, спорта и културе, те истакао да наш град има намјеру да се позиционира као регионални центар.

Радојичић их је упознао са тренутним и најбитнијим пројектима који се реализују у граду. Навео је да је у току и израда стартегије развоја града, уз четири стратешка циља, односно развој „зеленог“ града, концепт „паметног“ града, изградња повољног пословног окружења и развој друштвених дјелатности као што је здравство, образовање, спорт и култура.

Иначе, студентска група организација Југоисточне Европе, коју осим земаља бивше Југославије чине још Бугарска и Румунија, је најбројнија групација у оквиру Европске студентске уније.