Градоначелник Радојичић честитао Васкрс

Поводом највећег хришћанског празника Васкрса, градоначелник Бање Луке Игор Радојичић упутио је најсрдачније честитке патријарху српском Иринеју, епископу бањалучком Јефрему, митрополиту дабробосанском Хризостому, митрополиту загребачко-љубљанском Порфирију, епископима: бихаћко-петровачком Сергију, зворничко-тузланском Фотију, захумско-херцеговачком и приморском Димитрију, сремском Василију, милешевском Атанасију и пакрачко-славонском Јовану, свештенству и свим вјерницима православне вјероисповијести.

У честитки се, између осталог, каже:

„Ове године свој велики празник, васкрснуће Христово, прослављамо у вријеме великих изазова. Ипак, њих треба тако и посматрати, као још један од начина искушења у јачању воље и свијести о значају пажње једних према другима, солидарности и љубави човјека према човјеку. Не треба да заборавимо да у овом тренутку та пажња и солидарност спашавају животе.

У нади да ће нам празник Христовог васкрсења дати нову снагу да истрајемо у вјери, љубави, толеранцији и међусобном разумијевању, те да се изборимо са свим новим и постојећим изазовима, поздрављам Вас традиционалним хришћанским поздравом:

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ – ВАИСТИНУ ВОСКРЕСЕ!“

 Фото илустрација

Фото илустрација