Градоначелник Радојичић у Сарајеву на панелу о „зеленим градовима“

Градоначелник Бање Луке Игор Радојичић, учествовао је данас у панел дискусији „Зелени градови = квалитетнији живот грађана“, која је одржана у Сарајеву у оквиру Годишњег састанка и пословног форума Европске банке за обнову и развој 2019.

На овом панелу било је ријечи о одрживом развоју модерних градова, који подразумијева акционе планове за рјешавање проблема, као што су водоснабдијевање, отпадне воде, загађење ваздуха, модернизација саобраћаја, заштита од природних катастрофа и слично.

Градоначелник Радојичић учествовао је на овом панелу на позив Европске банке за обнову и развој, заједно са министром за инвестиције и међународну сарадњу Египта Сахаром Насером, градоначелником Тиране Ерионом Велиајем и неколико званичника Европске банке за обнову и развој, Свјетског климатског фонда и угледних свјетских компанија.

Самит ЕБРД-а одржава се данас и сутра у Сарајеву и на њему учествује око 2.800 званичника из цијелог свијета, укључујући шефове држава и влада, те бројне представнике међународних организација.