Градоначелник даривао бањалучке бебе

Градоначелник Бање Луке, Драшко Станивуковић, даривао је данас прву бебу рођену 2021. године у овом граду, те поклоном од по 500 КМ даривао и близанце рођене на данашњи дан.

  • Традиција даривања прворођене бебе ће се и даље наставити и то је јасна порука колико нам је важна пронаталитетна политика. Одлучио сам да лично од себе дарујем и близанце који су рођени послије прве бебе, као знак пажње – рекао је градоначелник, те честитао празнике свим здравстевеним радницима.

Он је додао да је путања Града по овом питању јасна, те да ће Град ићи у том правцу да са надлежним одјељењима направи нову стратегију када је у питању демографски развој.

  • Град нема демографа као ни радно тијело у Скупштини које се бави овом политком, а у овом тренутку је то изузетно важно. Зато ћемо ићи у том правцу – нагласио је Станивуковић.

Дежурни љекар, др Саша Савић, захвалио се градоначелнику на посјети и поклонима, те додао да је прва беба рођена јутрос и да је у питању дјечак.

  • Нисмо имали порода одмах послије поноћи, а прва беба је рођена јутрос у 7.30 часова. Мајка Горана Ангиревић родила је дјечака, пород је извршен царским резом, а мајка и беба су добро – рекао је др Савић.

Подсјећамо, Град Бања Лука традиционално дарује прворођену бебу златником вриједности 500 КМ и новчаним износом од 1.000 КМ, које мајци дарује градоначелник.

Због епидемиолошких мјера, градоначелник је поклоне предао љекару на Клиници за гинекологију и акушерство УКЦ РС, који ће га уручити мајкама.