Гради се нови километар тротоара у Залужанима

У Улици пут српских бранилаца у Залужанима, централној и најфреквентнијој саобраћајници у овом насељу, ускоро би требала почети изградња тротоара и бициклистиче стазе у дужини од једног километра, у оквиру пројекта вриједног око 650.000 КМ.

Према пројекту, пјешачка и бициклистичка стаза биће саграђена на дионици од тржног центра „Хиперкорт“ до Грмечке уклице.

Радови би требали почети ускоро, а реализују се у сарадњи са Јединицом за координацију пољопривредних пројеката РС која је и проводила поступак јавне набавке.

Ова улица је једна од најфреквентнијих саобраћајница у Залужанима уз коју је изграђен велики број пословних и стамбених објеката. У овој улици је и више аутобуских стајалишта градског превоза, што сада додатно отежава ситуацију за пјешаке.

-Свакодневно се овом улицом креће велики број пјешака, што представља велику опасност за њихову безбједност. Ово је био основни мотив за покретање овог пројекта, а на проблем, уосталом, већ годинама указују и сами мјештани. С обзиром на то да је поступак јавне набавке при крају очекујемо да ће радови почети наредних дана – казао је начелник Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић.

Он је прецизирао да ће на овој дионици бити изграђен тротоар уз десну страну саобраћајнице у дужини од једног километра, као и бициклистичка стаза.

-Пјешачка стаза биће ширине један и по метар, бициклистичка стаза ширине један метар, а биће изграђен и појас зелене површине. Осим тога,  у десној страни коловоза, биће урађена оборинска канализација – наглашава Сандић.

Истовремено, у Залужанима се већ гради пјешачка стаза на потезу од моста преко ријеке Драгочајке. На овом потезу гради се пјешачка и бициклистичка стаза у дужини од 250 метара, као и 360 метара нове оборинске канализације. За ове радове из градског буџета издвојено је 200.000 КМ.

 Тротоар недавно урађен од Хиперкорта до Фиса (фото: архива)

Тротоар недавно урађен од Хиперкорта до Фиса (фото: архива)