„Водовод“ предлаже корекцију цијене воде

Због преузимања сеоских водовода и изражених потреба за градњом нове, водоводне мреже, бањалучки „Водовод“ затражио је од Скупштине града сагласност за повећање цијене воде и увођење накнаде за мјерно мјесто, саопштено је послије данашње сједнице скупштинског колегијума.

Градоначелник Игор Радојичић потврдио је да ће се о приједлогу „Водовода“ одлучивати на идућем засиједању Скупштине града, заказаном за 6. фебруар.

-Преласком сеоских водовода у надлежност „Водовода“ знатно су порасли трошкови овог предузећа, а, у исто вријеме, велике су потребе и за улагање у одржавање постојеће водоводне мреже и градњу нових водовода. Све то се, нажалост, не може обезбједити из постојеће цијене воде – реако је Радојичић.

Он је додао да се са руководством „Водовода“ интензивно разговара о томе за колико би цијена воде била коригована, али да је, у сваком случају, већ сада јасно да је одређено поскупљење неминовно, прије свега због великих потреба овог предузећа за одржавање мреже и градњу нових водовода.

Истовремено, Радојичић је потврдио да ће на наредном 29. скупштинском засиједању, између осталог, наћи и приједлог да се убудуће слави и обиљежава и 21. новембар, дан ослобођења Бањe Луке у Првом свјетском рату.

-Очекујем да одборници подрже ову инцијативу која је већ наишла на подршку грађана. Намјера је да да се на тај начин сјетимо овог датума када је Бања Лука, практично, по први пут ослобођена послије више вијекова под влашћу разних царстава – нагласио је Радојичић.

Поред тога, на идућој сједници градског парламента биће предложено и да  се нова спортска дворана, бивши „Шопинг центар“, повјери на управљање Спортском центру „Борик“.

-Радови на новој спортској дворани су практично завршени, а сада слиједи технички пријем и обезбјеђење употребне дозволе. По окончању тог посла, нова дворана ће бити стављена на располагање нашим спортистима – казао је Радојичић.

Иначе, на Дневном реду 29. сједнице налази се укупно 31 тачака, које ће одборници разматрати.