„Вода I“: Стиже вода за 500 домаћинстава у Чесми

Више од 500 домаћинстава из горњих дијелова Чесме, укључујући и дио лакташких села, до наредног љета добиће воду, након што су данас почели радови на изградњи водоводног система „Чесма-Крчмарице“, вриједног 2,8 милиона КМ.

Овај пројекат, који ће подмирити потребе становништва у све насељенијим дијеловима Чесме, изводи се у оквиру великог пројекта под називом „Вода 1“, у укупној вриједности од 7,8 милиона КМ.

 

У оквиру овог пројекта, у идућих годину дана биће изграђено 56 километара нове водоводне мреже. Према најавама, пројекат ће бити настављен, са циљем да се у року од три године постигне да више од 95 одсто становништва на територији Бање Луке добије стабилно водоснабијевање.

  • Поред горњих дијелова Чесме, у првој фази пројекта, односно „Води I“, биће изграђено више водовода и канализација, од дијелова система „Црно врело“, Врбање, Лауша и других насеља – истакао је градоначелник Игор Радојичић, који је данас обишао градилиште будућег водовода.

Он је указао да је прошле године, у оквиру овог пројекта, изграђен резервоар на четвртој висинској зони Чесме, што је био предуслов да почне изградња резервоара и за трећу висинску зону. Предсједник Савјета МЗ Чесма Миладин Маличевић је истакао како мјештани овог насеља на воду чекају дуги низ година.

  • Поред 500 стално настањених домаћинстава у овом дијелу насеља, изградњом овог водовода биће задовољене потребе и великог викенд насеља – казао је Маличевић.

Извођач радова је предузеће „Хидрокоп“ а очекује се да би домаћинства воду требалo да добију до наредног љета.