„Voda 2“: Počela gradnja vodovoda u gornjem dijelu Novoselije

U okviru velikog investicionog ciklusa „Voda 2“, danas je počela izgradnja vodovoda u Ulici braće Miletića u Novoseliji, na koji će biti priključeno više od 50 domaćinstava iz gornjeg dijela ovog naselja.

Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je prisustvovao početku radova, rekao je da su se domaćinstva u ovom dijelu Novoselije snadbijevala sa zastarjele vodovodne mreže, zbog čega je već godinama unazad otežano vodosnadbijevanje u ovoj ulici.

On je naglasio da vrijednost radova u ovoj ulici iznosi oko 400.000 KM i da je rok za izvođenje radova tri mjeseca.

  • Kroz prvu fazu realizacije ovog projekta već su izgrađeni pumpna stanica i rezervoar od 200 kubnih metara, kao i dio potisnog cjevovoda od priključka na gradsku vodovodnu mrežu do pumpne stanice. Na ovoj lokaciji biće izgrađeno i 2,5 kilometra distributivnog cjevovoda koji sa rezervoara treba da razvede vodu do domaćinstava – istakao je Radojičić.

Mještanin Stojan Danilović ističe da je kvalitet vode koju sad dobijaju veoma loš.

  • Voda je mutna, a svaka kiša znači i novo zamućenje. Završetkom projekta vodosnabdijevanja zaokružićemo infrastrukturne projekte u ovom kraju, jer su ranije urađeni put i rasvjeta – dodao je Danilović.

Kroz investicioni ciklus „Voda 2“ planirano je da, širom grada, bude izgrađeno oko 50 kilometara vodovodne i kanalizacione mreže.