Вода за 500 домаћинстава Чесме и Крчмарице

У бањалучком приградском насељу Крчмарице, данас је у функцију пуштен водовод са којег ће, око 500 домаћинстава виших дијелова насеља Чесма и Крчмарице, добити редовно и стабилно снабдијевање водом.

Градоначелник Игор Радојичић, рекао је да је ово велики дан за становништво овог дијела Бање Луке, јер су дуго времена чекали на рјешавање једног од најважнијих животних проблема.

  • Овдје није уопште било воде и сада смо коначно развели мрежу, а вриједност цијеле инвестиције била је око 2,8 милиона КМ. Уз 13 километара дистрибутивне мреже, изграђена су и два велика резервоара, пумпне станице те потисни цјевоводи – нагласио је Радојичић и додао да ће посао бити настављен прикључивањем дијела потрошача са лакташке општине.

Српски члан Предсједништва БиХ, Милорад Додик, изјавио је да је реализација овог пројекта доказ да градска администрација у Бањој Луци размишља о свим дијеловима града, а не само о центру.

  • Дугогодишњи проблем који су грађани имали са водом је коначно ријешен, а надам се да ће ускоро бити завршен и друштвени дом – истакао је Додик.

Предсједник Савјета МЗ Чесма, Миладин Маличевић, изразио је задовољство окончањем овог великог пројекта, јер ће, према његовим ријечима, нови водовод омогућити много боље услове за живот локалном становништву.

  • Реализацијом овог пројета, цијеле Крчмарице ће бити покривене водоводном мрежом, а искрено се надамо да ће ускоро бити завршен и крак према Лакташима – закључио је Маличевић.