Вода за девет заселака у МЗ Борковићи

У мјесној заједници Борковићи, данас је почела изградња водовода са којег ће редовно и квалитетно снабдијевање водом добити око 50 домаћиснтава из девет заселака овог краја.

Замјеник градоначелника Срђан Амиџић, који је присуствовао почетку радова, рекао је да је Град у посљедње четири године радио на рјешавању многих комуналних проблема на цијелом подручју града.

  • Овдје ће бити изграђено око 1,5 километар новог водовда, а комплетан пројекат се ради у договору са мјештанима који су у својим захтјевима истакли да им је водоснабдијевање главни проблем. Појектовани цјевовод се полаже уз саобраћајницу која се одваја са главног пута за Радосавску, ка засеоцима Петраши, Тошићи и Благојевићи и другим – рекао је Амиџић.

Члан Савјета МЗ Борковићи, Мирко Благојевић, казао је да ће релаизација овог пројекта много значити за подизање квалитета живота мјештана на овом подручју.

Мјештанка Рената Тамбурић, изјавила је да су становници задовољни чињеницом да Град Бања Лука поклања пажњу и руралним срединама у којима се рјешавају важна жиовтна питања. Он је додала да су мјештани овог краја имали велику муку током љета када је нестајала вода, али да ће релаизацијом овог пројекта и тај проблем бити ријешен, што ће у многоме олакшати њихове свакодневне активности.

Вриједност уговорених радова је 107.000 КМ, а радове ће изводити предузеће „Хидрокоп“, у оквиру пројектног циклуса „Вода 2“. Предвиђени рок за завршетак радова је 90 дана.