Више од 50 милиона КМ за јавне пројекте у идућој години

Више од 30 милиона КМ из градског буџета биће догодине уложено у капиталне јавне пројекте, с тим да би, свеукупно, та цифра могла премашити и 50 милиона КМ, заједно са очекиваним средствима из спољних извора, изјавио је данас градоначелник Игор Радојичић.

Планови о томе у шта ће бити уложен тај новац данас је размотрен на састанку Партнерства за развој, који окупља представнике јавног и цивилног сектора, привреде, невладиних организација и образовања.

Радојичић је истакао да је ово тијело оформљено током израде Стратергије развоја Бање Луке.

  • Кроз овај процес, жељели смо да се кроз разговор са грађанима нађу најоптималнија рјешења за Стратегију развоја. И послије усвајања Стратегије, ово партнерство је наставило са дјеловањем због чега смо се окупили да разговарамо о провођењу овог документа и плановима за наредни период – казао је Радојичић.

Говорећи о пројектима за 2020. годину, Радојичић је казао да је планирана градња два нова моста на Врбасу, низа саобраћајница, три кружне раскрснице, више нових вртића и друштвених домова, као и капитални пројекти из области водоснабдијевања.