Више од 40 основаца завршило школу програмирања

Више од 40 бањалучких основаца успјешно је завршило бесплатну школу програмирања, у оквиру реализације пројекта Града и Владе Велике Британије у БиХ под називом “Развој IT вјештина”.

Шеф Одсјека за информатику Љиљана Васојевић Радовановић, нагласила је да су обуку прошла 42 ученика седмих и осмих разреда из 23 основне школе са подручја Бање Луке.

-Ученици су показали изузетну заинтересованост, о чему свједочи 90 одсто присутности на предавањима, и жеља за наставком едукације. По завршетку наставе, организовано је и тестирање на којем су сви полазници задовољили критеријум, а више њих је постигло и одличне резултате – навела је Васојевић Радовановић.

Обука, која је одржана у Дому омладине, била је замишљена као додатни вид обуке за оне ученике који су вољни и мотивисани да своју информатичку писменост подигну на виши ниво.

Како су истакли организатори, циљ пројекта, између осталог, јесте и подршка интересовањима за каријеру у IT сектору, те стицање знања из области програмирања. Тема обуке била је “Увод у ЈАВА програмирање“.