Вечерас концерт Руског народног оркестра из Нижњег Новгорода

У Банском двору вечерас ће бити одржано треће вече 18. Европског фестивала трзалачких инструмената, које ће обиљежити цјеловечерњи концерт Академског руског народног оркестра из Нижњег Новгорода. Концерт почиње у 19 часова.

Академским оркестром из Нижњег Новгорода ће дириговати маестро Виктор Кузњецов, заслужни умјетник Руске Федерације и оснивач оркестра. Уз оркестар ће као солиста наступити Маја Балашева.

Нижњевовгородски оркестар је један од најпознатијих и најпрестижнијих оркестара Руске Федерације.  Од свог оснивања 1991. године, постаје препознатљив културни бренд Нижњег Новгорода. Посебан стил музицирања је учинио оркестар пропознатљивим и донио му је свјетску славу и многа признања освојена у свјетским културним метрополама.

Након концерта у Бањој Луци, гости из Русије ће у суботу, 13. априла, одржати још један цјеловечерњи концерт, овај пут у Градишци, у Центру за културу, са почетком од 20 часова.  Концертом у Градишци се и званично завршава четверодневна манифестација XVIII европски фестивал трзалачких инструмената, у организацији Градског тамбурашког оркестра Бања Лука.