Будућа амбуланта већ „под кровом“, ускоро и вртић и мјесна заједница

Градња објекта амбуланте породичне медицине на Петрићевцу, одвија се предвиђеном динамиком, а ускоро ће бити расписан и тендер за градњу вртића и мјесне заједнице, за шта је Влада Србије обезбједила 800.000 евра.

У Одјељењу за комуналне послове истичу да је објекат амбуланте покривен, постављене водоводне и електро инсталације, а у току је монтажа столарије.

  • Наредне седмице требалo би да почну унутрашњи и фасадерски радови на објекту чиме би се крају привели радови на првој фази реализације вишеннамјенског објекта, у којем ће, поред амбуланте, бити смјештени и вртић и мјесна заједница – казао је начелник Одјељења за комуналне послове Петар Билчар.

Он је подсјетио да је из градског буџета издвојено 210.000 КМ за градњу прве фазе овог тронамјенског објекта, а извођач радова је предузеће „Тектон“.

  • Град је преко Владе Републике Српске конкурисао за донаторска средства код Владе Републике Србије, која је за овај пројекат обезбиједила додатних 800.000 евра. План је да наредног мјесеца распишемо тендер за избор извођача за завршетак комплетног објекта и да наредне године буде пуштен у функцију – рекао је Билчар.

Амбуланта, вртић и мјесна заједница налазиће се под једним кровом, а функционално ће бити раздвојени и независни, односно сваки са издвојеним улазом и припадајућим простором.