Бочац: Обновљен мост и главна саобраћајница

Мост преко Врбаса и главна саобраћајница у Бочцу санирани су ових дана, у оквиру плана уређења села и приградских насеља.

Током обиласка Бочца, замјеник градоначелника Срђан Амиџић, нагласио  је да се сваки дан у неком другом насељу или селу рјешавају комунални проблеми.

  • Овдје у Бочцу саниран је мост како би још дуго служио нашим грађанима. Поред тога, урађен је и дио путне мреже од моста према Бочцу, Агином селу и Крминама – казао је Амиџић.

Он је указао да су у посљедње четири године изграђени нови мостови у Чесми и Обилићеву, тренутно се гради нови прелаз преко Врбаса у Српским топлицама, те припрема пројекат и градња највећег моста – оног у Доцу.

  • Упоредо с тим, ради се и на санацији постојећих мостова, тако да су недавно завршени радови на Градском, а ево, данас и у Бочцу – закључио је Амиџић.

У име мјештана Бочца, Далибор Тривуновић казао је да је санација моста и изградња пута од великог значаја, не само за мјештане Бочца, већ и околних села.

  • Асфалтиран је пут који нам је веома битан, поготово што се овом саобраћајницом крећу и аутобуси јавног превоза. Генерално, уназад неколико година интензивније се ради у Бочцу – навео је Тривуновић.

Када је ријеч о радовима на мосту у Бочцу, санирани су главни челични носачи моста, односно урађено пјескарење, антикорозивна заштита и лакирање носача завршном бојом, као и заштитне ограде и стубова расвјете. Радове, вриједне 50.000 КМ, извело је предузеће „Грађење Ђурић“.

Локални пут од моста према Бочцу, Агином селу, Крминама и Тисовцу асфалтиран је на двије дионице у укупној дужини од 630 метара. Ширина асфалтног коловоза износи четири метра,  са проширењима у кривинама. Радови су изведени у оквиру инвестиционог одржавања локалних и некатегорисаних путева. Вриједност је око 98.000 КМ, а извело их је предузеће „Нискоградња Марјановић“ д.о.о Приједор.