Борба против дивљих депонија: Нове четири локације под видео надзором

Нова четири система видео надзора постављена су на градском и приградском подручју, у настојању да се смањи број дивљих депонија. Видео надзор успостављен је на више локација на којима је забиљежена појава да несавјесни грађани, па чак и поједина предузећа, на непрописан начин одлажу кабасти отпад, бијелу технику и грађевински материјал.

  • Ради се о савременијим системима видеонадзора који покривају подручја у реалном времену, а записи са камера се свакодневно прегледају и шаљу Одјељењу комуналне полиције на даље поступање – истиче начелник Одјељења за комуналне послове Петар Билчар.

Системи су постављени на Крчмарицама, у Драгочају, затим у Улици Франа Супила и на почетку надвожњака према Меридијану. На поменутим мјестима су истакнути и знакови који упућују на то да је забрањено непрописно одлагање отпада и да је подручје под видео надзором. Три постојећа видео стистема, која су у функцији већ неколико мјесеци, наредних дана биће модификована и постављена на критичним мјестима у граду.

Из Одјељења за комуналне послове подсјећају да је у прољетној акцији уређења града, у којој су грађани имали прилику да се на потпуно бесплатан начин ријеше кабастог отпада, прикупљено преко 410 тона отпада. Сви који сада желе да се ријеше таквог отпада могу да се за такве услуге обрате “Чистоћи”, а цијена одвоза и депоновања кабастог отпада је 10 КМ.