Бициклистичка трка „Београд – Бања Лука“ од 18. до 21. априла

Традиционална Међународна бициклистичка трка „Београд-Бања Лука“, њено 13. издање, биће одржана од 18. до 21. априла. На овогодишњој трци „Београд-Бања Лука“ учествоваће 176 бициклиста из 30 земаља Европе и свијета, односно из 25 бициклистичких тимова од којих су већина професионалне бициклистичке екипе.

Прва етапа трке биће вожена 18. априла од Београда до Власенице у дужини од 250 километара. Друга етапа на програму је дан касније, од  Власенице до Брчког, и биће дуга 160 километра. Трећа етапа вози се 20. априла на релацији Брчко-Теслић у дужини од 180 километара, док се четврта, уједно и завршна етапа, вози 21. априла од Прњавора до Бање Луке у дужини од 175 километара. Долазак бициклистичког каравана у највећи град Српске очекује се око 15.00 часова, гдје ће бициклисти одвести финалних шест кругова улицама нашег града.

И ова спортска манифестација биће одржана у оквиру програма „Прољеће у Бањалуци“. Технички организатор бициклистичке трке „Београд – Бања Лука“, која се налази у календару Свјетске бициклистичке федерације је Бициклистички клуб „БСК“. Tрка спада у трке прве категорије и бодује као квалификациона трка за Олимпијске игре, које ће се наредне године одржати у Токију.