Бесплатни уџбеници за дјецу из вишечланих, хранитељских и ромских породица

Град Бања Лука обезбиједиће и за наредну школску 2020/2021. годину, бесплатне уџбенике за дјецу из вишечланих, хранитељских и ромских породица.

Када је ријеч о вишечланим породицама, Град ће обезбиједити уџбенике за дјецу из ових породица које су корисници услуга Центра за социјални рад, а на основу приједлога Удружења породица са четворо и више дјеце.

-Од ове године, Министарство просвјете и културе РС обезбиједиће бесплатне уџбенике и за треће и свако наредно дијете из вишечланих породица, а Министарство породице, омладине и спорта РС за одличне ученике из ових породица. Због тога, Град се опредијелио да финанасира уџбенике за основце од трећег до деветог разреда из вишечланих породица у стању социјалне потребе, а која нису у категоријима за које ће ресорна министарстава обезбиједити уџбенике – казали су у Одјељењу за културу, туризам и социјалну политику.

У оквиру градског програма подршке у набавци уџбеника, дјеца из хранитељских породица добиће једнократну новчану помоћ. По први пут, од прошле школске године – овим породицама обезбијеђена је оваква врста подршке.

Тако је за основце из хранитељских породица предвиђено 150 КМ, за ученике средњих школа 170, а за студенте из хранитељских породица 200 КМ за набавку уџбеника и школског прибора.

Као и ранијих година, дјеца из ромских породица добиће уџбенике и школски прибор пред почетак школске године. Такође, Град ће кроз једнократну новчану помоћ подржати образовање средњошколаца и студената из ромске популације.

 Фото илустрација

Фото илустрација