„Бања Лука људског лица“: Радионице из пружања прве помоћи

У оквиру програма “Бања Лука људског лица”, Градска организација Црвеног крста реализује пројекат “Црвени крст-свуда за свакога, који подразумијева обуке, предавања, радионице и практичан рад у групама у 10 основних школа на сеоском и приградском подручју Бање Луке.

Прве активности биће одржане данас у школама „Ћирило и Методије“ у Пискавици у 11.15 часова и „Станко Ракита“ Врбања у 13.30 часова.

Како је саопштио организатор, циљеви пројекта су настојања да се конкретним обукама и предавањима за ученике деветих разреда са сеоских и приградских подручја, из области рада Црвеног Крста (пружање прве помоћи, реалистички приказ и глума повреда, припрема за дјеловање у несрећама, репродуктивно здравље и промоција хуманих вриједности и дјечијих права) прошири знање ученика у овом узрасту, те да они усвоје нова знања и вјештине.

Уз наведене двије школе, у овај пројекат биће укључени и ученици из школа: “Војислав Илић“ – Крупа на Врбасу, “Десанка Максимовић“ – Драгочај, “Младен Стојановић“ – Бронзани Мајдан, “Милутин Бојић“ – Поткозарје, “Бранислав Нушић“ – Новоселија, “Мирослав Антић“ – Бистрица, “Милан Ракић“ – Карановац и “Петар Кочић“ – Кола.

 Фото архива

Фото архива