„Бања Лука те зове“: Новогодишњи програм представљен и у Београду

Градоначелник Бање Луке Игор Радојичић позвао је данас Београђане да предстојеће новогодишње празнике проведу у Бањој Луци, истичући да ће наш град имати један од најсадржајнијих програма у градовима региона.

Током данашње промоције у Београду, Радојичић је указао да је град Бања Лука, у сарадњи са спонзорима, припремио изузетно садржајан програм за новогодишње празнике, чија ће круна бити тродневни концерти на којем ће наступити: Харис Џиновић, Жељко Самарџић, Никола Роквић и Жељко Јоксимовић.

– Већ трећу годину заредом, организујемо новогодишње концерте, у намјери да постанемо регионални центар културе и туризма за вријеме празника. Сматрамо да имамо најбољи програм у региону, уз четири регионално позната извођача који ће забављати Бањалучане и наше госте из цијелог региона – рекао је Радојичић.

Он је додао да туристичка статистика указује да највећи број туриста у Бању Луку долази из Словеније, Србије и Хрватске и да се због тога бањалучки програм снажно промовише у земљама региона, укључујући овакве промоције али и друге врсте оглашавања.

Он је додао да очекују да ће град бити пун за предстојеће празнике и да на то указује и чињеница да је већ сада јако тешко наћи слободне кревете у овом периоду.

Предједник Скупштине града Београда Никола Никодијевић казао је да Бања Лука и Београд заједнички покушавају да од оба града направе што примамљивија туристичка одредишта.

– Наша намјера је да Бања Лука и Београд имају заједнички туристички наступ на трећим тржиштима како би привукли што већи број туриста из региона, али и других европских земаља – рекао је Никодијевић и позвао Београђане да новогодишње празнике проведу у Бањој Луци, уколико неће остајати у свом граду. Он је додао да је Бања Лука за Београђане, из бројних разлога, најидеалнија новогодишња дестинација.

Харис Џиновић, који ће тродневне концерте отворити свој наступом 30. децембра, изразио је наду да ће предстојећи концерт бити барем подједнако успјешан као, његови ранији изузетено посјећени наступи у нашем граду.

– Мој репертоар ће бити традиционалан, уз понеко музичко изненађење за све наше посјетиоце. Надам се да ће наступ бити једнако добар као и раније. Бањалучани знају јако добро да се веселе и надам се да ће штимунг бити на нивоу – навео је Џиновић.

Жељко Самарџић, који ће Бањалучане и све госте увести у нову, 2019. годину, рекао је да се радује предстојећем наступу у Бањој Луци, поготово то га за наш град вежу изузетно пријатне успомене.

– Бања Лука је за мене по мого чему посебна и драга, поготово што сам у овом граду имао свој први наступ и то давне 1973. године, кад сам на тадашњем фестивалу „Први аплауз“ отпјевао једну дивну пјесму „Моја је Марија мало другачија“…Између мене и Бање Луке постоји једна посебна веза, а могу да обећам да ће бити много енергије и сигуран сам да ћемо уживати заједно са мојим предивним колегом Николом Роквићем – рекао је Самарџић.

Организацију новогодишњег прогама подржали су спонзори, и то златни спонзори м:тел и Елта кабел, сребрени Кока Кола и Нектар, те бронзани Комерцијална банка, НЛБ, Центрум, Петрол и други пријатељи са којима Град преговара.

Радојичић: Концерти ће бити на адекватној локацији

Градоначелник Радојичић изјавио је да, поред Трга Крајине, разматрају и друге локације за предстојеће новогодишње концерте.

– Новогодишњи концерти су се традиционално одржавали на Тргу Крајине, што не значи да ће тако бити и ове године. Разматрамо и друге локације због примједби једног броја грађана. Желимо да се сви осјећају угодно за новогодишње празнике поготово што то није вријеме за било какве конфронтације и свађе. Желимо да то буде један лијеп догађај и да сви који посјете концерте понесу лијепе успомене из нашег града, а вјерујем да ће концерти бити одржани на адекватној локацији и да ће сви бити задовољни са тиме – рекао је Радојичић.