„Бања Лука се гради“: Шарговац добија нову саобраћајницу

Изградња централне саобраћајнице кроз насеље Шарговац, вриједне око милион КМ, тече предвиђеном динамиком, без обзира на непредвиђене проблеме који су се појавили током извођења радова, потврђено је у Одјељењу за саобраћај и путеве.

-У току радова појавиле су се подземне воде на једном дијелу саобраћајнице због чега смо дали налог предузећу „Грађење Ђурић“ да изради дренажу и одводњу тих вода како не би угрозиле пут – кажу у Одјељењу.

У оквиру досадашњих радова, већ је изведен главни канализациони колектор и прикључци за домаћинства, те измјештена јавна расвјета.

-Када се ријеше подземне воде, почеће и припреме за уградњу тампона и бетонских ивичњака – истичу у Одјељењу напомињући да су задовољни досадашњом динамиком, без обзира на непредвиђене проблеме.

Градња ове саобраћајнице у оквиру инвестиционог циклуса „Бања Лука се гради“ почела је у марту. Ријеч је о једном од највећих пројеката из области саобраћајне инфраструктуре, који ће имати велики утицај на квалитет живота у Шарговцу, једном од најбрже растућих насеља у којем данас живи око 7.500 становника.

Гради се модерна саобраћајница у дужини од 900 метара, ширине шест метара, са обостранинм тротоарима, оборинском и фекалном канализацијом те аутобуским стајалиштима.

Рок за завршетак радова је 180 радних дана, а средства за извођење овог пројекта обезбједила је Влада Републике Српске.