„Бања Лука се гради“: Почела градња водовoда за Радосавску

У оквиру инвестиционог циклуса „Бања Лука се гради“, данас су почели радови на изградњи око 15 километара нове водоводне мреже којим ће бити ријешено водоснабдијевање стотињак домаћинстава у Радосавској. Градоначелник Бањe Луке Игор Радојичић, нагласио је да је изградња водовода у Радосавској само један од пројекта из великог циклуса „Вода 1“.

  • Овај посао, вриједан 1,3 милиона КМ, уколико не буде непредвиђених проблема на траси или временских неприлика, требало би да се заврши за шест мјесеци – рекао је Радојичић.

Мјештанин Радосавске Саша Касаловић, казао је да су до сада били принуђени да воду довозе цистернама са оближње рјечице.

  • До сада смо се за воду сналазили на разне начине, довозили је цистернама и тракторима са ријеке Брколосе, а изградњом водоводне мреже у Радосавској боље снабдијевање водом имаће преко 100 домаћинстава – каже Касаловић.

Планирани примарни цјевовод за село Радосавска укупне је дужине 11.5 километара, а укупна дужина нове секундарне мреже износи око 3,9 километара.

Водовод у Радосавској дио је пројектног циклуса „Вода 1“, вриједног 7,8 милиона КМ, у оквиру којег ће бити изграђено 56 километара нове водоводне мреже.

Пројекат „Вода 1“ прва је фаза великог пројекта укупне вриједности од око 25 милиона КМ предвиђених за улагања у системе водоснабдијевања, који треба да обезбиједе стабилно водоснабдијевање за више од 95 одсто становништва на цијелој територији града.